شهادت حاج قاسم و ایجاد «وحدت کلمه» برای حضور در انتخابات
پنجشنبه 24 بهمن 1398 - 13:11:59

به گزارش تبسم مهر انتخابات مجلس شورای اسلامی که دوم اسفند ماه برگزار خواهد شد تفاوت‌هایی با سال‌های گذشته دارد و شهادت یک قهرمان ملی «شهید حاج قاسم سلیمانی» که مجاهدت‌های بسیاری برای حفظ جان، مال و ناموس نه تنها ملت ایران که ملت‌های مسلمان دیگر هم انجام داده بود، مقدمات ایجاد «وحدت کلمه» و یک «همبستگی ملی» بی نظیری را بین یکایک مردم بوجود آورده است. اینک که چهل روز از شهادت این شهید بزرگوارمان می‌گذرد ملت ایران یک صدا آماده حضوری تاریخ ساز در عرصه انتخابات می‌شوند.

رحمانی فضلی: گزارش‌های زیادی از تخلفات نامزدها دریافت نکرده ایم

عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور پس از نشست با استانداران کشور در جمع خبرنگاران اظهار داشت: با توجه به اینکه از امروز صبح تبلیغات انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی شروع شده است، امروز جلسه‌ای با استانداران کشور برای بررسی این موضوع برگزار شد.

رحمانی فضلی ادامه داد: لازم است از استانداران کشور جهت نظارت بر امر اجرای انتخابات و اقداماتی که برای روز انتخابات در حال تدارک هستند، تشکر ویژه کنم.

وزیر کشور با اشاره به اینکه در این جلسه درباره موضوع و نحوه مشارکت مردم در انتخابات بحث و تبادل نظر صورت گرفت، تصریح کرد: همچنین درباره بحث امنیت و سلامت انتخابات بحث‌هایی صورت گرفت و بر اساس گزارش‌هایی که به بنده رسیده است هم از لحاظ امنیتی و هم از لحاظ تدارکاتی و پشتیبانی فضای انتخابات بسیار خوب است و همه چیز مهیاست.

وی افزود: همچنین همه عوامل اجرای انتخابات آموزش‌های لازم را دیده اند و آمادگی کامل دارند و امیدواریم این نوع نشست‌هایی که ما در مقاطع مختلف برگزار می‌کنیم، بتواند در روند کلی انتخابات نقش مهمی را ایفا کند.

رحمانی فضلی با بیان اینکه افزایش مشارکت یکی از مباحث محوری ما در این جلسه بود، اظهار داشت: هر چند موضوع مشارکت به طور مستقیم دستور کار وزارت کشور نیست و نهادهای تبلیغاتی، رسانه‌ای و نامزدهای انتخابات و احزاب و گروه‌ها و ستادهای آنها باید در این زمینه فعال باشند اما با توجه به اینکه استانداران و فرمانداران در این زمینه نقش هماهنگی دارند تاکید شد فضای تبلیغاتی و امکانات رسانه‌ای و دعوت به مشارکت از طریق گروه‌های مرجع را در استان‌های خودشان تقویت کنند تا با مشارکت بالایی انتخابات را پیش ببریم.

وزیر کشور درباره نحوه نظارت بر هزینه‌های تبلیغاتی نامزدها انتخابات گفت: اخیراً مجلس قانونی را در این زمینه اصلاح کرد که مربوط به شفاف سازی هزینه‌های انتخاباتی نامزدهاست و صرفاً این قانون چند روز است که به ما ابلاغ شده است و اجرای آن در عمل به راحتی اتفاق نمی‌افتد چرا که همه نامزدهای انتخابات باید بر اساس این قانون یک حساب مالی باز کنند. حسابرس داشته باشند و همچنین باید همه منابع مالی انتخاباتی آنان از طریق این حساب باشد و لازم است سلسله اقدامات حسابرسی اتفاق بیفتد اما آنچه وظیفه وزارت کشور است ابلاغ کرده ایم.

وی اظهار داشت: یکی از وظایفی که در این زمینه به عهده وزارت کشور گذاشته شده است، تعیین میزان منابع لازم سرانه برای هر نامزد انتخاباتی است که ما گفته ایم این مساله محاسبه شود اما با توجه به اینکه زمان کوتاه است نحوه نظارت بر این مساله حتماً امسال به صورت کامل نامزدها نمی‌توانند رعایت کنند اما توصیه ما به آنان این است که هر چقدر می‌توانند این قانون را اجرایی کنند تا از سوی دستگاه‌های نظارتی دچار اشکال نشوند.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه تعداد رأی دهندگان حدود 57 میلیون نفر است، گفت: در صورتی که انتخابات به دور دوم کشیده شود ما دو تاریخ یعنی دو جمعه پس از 13 فروردین را به شورای نگهبان پیشنهاد کرده ایم و اگر آنان هر کدام از این تاریخ‌ها را قبول کنند، قابلیت اجرا داد.

وزیر کشور درباره نحوه نظارت بر تخلفات انتخاباتی تصریح کرد: گروه‌های بازرسی در وزارت کشور از یک ماه قبل فعال شده اند و همه اقدامات مرتبط با نامزدهای انتخاباتی را مورد نظارت قرار دادند و تا الان گزارش‌های زیادی در این باره مبتنی بر تخلفات نامزدها را دریافت نکرده ایم.

وی ادامه داد: البته هر گزارشی که در این زمینه به دست ما برسد ارزیابی می‌شود و اگر مواردی باشد که از قانون تخلف شده باشد، ما این افراد را به مراجع صالح معرفی می‌کنیم ضمن اینکه قوه قضائیه امسال هیأت پیشگیری از تخلف در استان‌ها را تشکیل داده است و آنان هم فعالیت نامزدها را رصد می‌کنند و از سوی دیگر شورای نگهبان اقدامات نظارتی خودش را انجام می‌دهد و بر این اساس وزارت کشور، قوه قضائیه و شورای نگهبان نظارت کافی بر فرآیند انتخابات می‌کنند.

افتخاری: مجلس دهم از بسیاری از خطاهای دولت چشم‌پوشی کرد

لاله افتخاری، عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به عملکرد ضعیف مجلس دهم در حوزه‌های مختلف اظهار داشت: نتیجه این عملکرد ضعیف، مشکلات فراوان مردم در زمینه اقتصاد و معیشت است.

وی با ذکر اینکه نقطه ضعف مجلس دهم در مماشات با اشتباهات دولت است، گفت: مجلسی در تراز انقلاب است که گروه‌های پرنفوذ بر آن تأثیرگذار نباشند، مجلسی که خود را وام دار دولت بداند، از خطاهای دولت هم چشم پوشی می‌کند.

این نماینده سابق مجلس با اشاره به رد صلاحیت برخی نمایندگان مجلس به دلیل پرونده‌های اقتصادی، اظهار داشت: در این مسئله ضعف هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان موجب شده است تا نمایندگانی در مجلس به جای آنکه به وظایف نمایندگی خود بپردازند، به دنبال لابی‌گری با برخی گروه‌های پرنفوذ باشند تا برای خود رانت اقتصادی فراهم کنند.

افتخاری گفت: مجلس دهم فرصت‌های زیادی برای اصلاح برخی امور و قوانین کارآمد داشت، اما به دلایل مختلف از جمله نداشتن تخصص و نبود تعهد در برخی نمایندگان، این فرصت‌ها از دست رفت.

عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی گفت: به طور مثال به دلیل عملکرد یک وزیر امضاهایی جمع می‌شد تا در صحن علنی مجلس آن وزیر استیضاح شود؛ این استیضاح نیز در ابتدا با نیت اصلاح روند وزارتخانه صورت می‌گرفت، اما در میانه راه برخی نمایندگان با آن وزیر تفاهم می‌کردند، اما این تفاهم نه برای اصلاح وضعیت عملکردی وزیر، بلکه برای نجات او از استیضاح بود و نتیجه این خوش خدمتی به وزیر، رانت‌های مختلفی است که نصیب برخی نمایندگان می‌شود.

کوچکی نژاد: زد و بند با چاشنی تفحص شاهراه فساد در مجلس دهم است

جبار کوچکی نژاد، با اشاره به رد صلاحیت 70 نفر از نمایندگان فعلی به دلیل مشکلات اقتصادی و ضعف مجلس در نظارت و عملکرد نمایندگان اظهار داشت: مواردی که درباره 70 تن از نمایندگان فعلی عنوان شد بحثی است که منتهی به نظارت بر عملکرد نمایندگان می‌شود و به واقع مجلس باید در این بخش قوی‌تر عمل می‌کرد.

وی افزود: هیئت رئیسه مجلس باید در برخی از موضوعات اقتصادی اخطارهایی را به نمایندگان می‌داد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: بنابراین نامزدی که از مردم رأی می‌گیرد و پس از آن وارد مجلس شده و دست به اقدامات و فعالیت‌های اقتصادی فسادزا می‌زند به رأی ملت خیانت کرده است. در شرایطی که سفره مردم کوتاه‌تر شده هرگونه دست اندازی به بیت‌المال خیانت به رأی مردم و نظام جمهوری اسلامی است.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شاهراه‌های بروز مفاسد در مجلس دهم چه مواردی بوده است، بیان داشت: برخی موارد فساد برمی گردد به تطمیع نمایندگان از پیگیری برخی تحقیق و تفحصات مجلس. بنده به عنوان فردی که دو تحقیق و تفحص مهم را در مجلس کلید زدم، به خوبی شاهد این بودم که بسیاری از افراد تلاش می‌کنند تا نمایندگان را در پیگیری تفحصات تطمیع کنند. این افراد سعی می‌کنند با وعده امکانات و پست و مقام کار خود را پیش ببرند که البته ما به هیچکدام از این موارد توجه نکردیم.

کوچکی نژاد بیان داشت: این جای سوال دارد که چرا از شش تحقیق و تفحص مهم مجلس تنها تعدادی به نتیجه رسید. برخی پیرو این تحقیق و تفحصات زد و بند کردند تا این موضوعات به نتیجه نرسد. به اعتقاد بنده تعداد زیادی از نمایندگانی که رد صلاحیت شدند به یقین از افرادی بودند که در تحقیق و تفحصات مجلس با مسئولین اجرایی زدوبند داشتند.

کوشکی: تدوین قوانین کارآمد برای مقابله با تخلفات اقتصادی نمایندگان ضروری است

محمدصادق کوشکی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران  با اشاره به رد صلاحیت جمعی از نمایندگان مجلس به دلیل پرونده اقتصادی، گفت: این سوال مردم است که چنین نمایندگانی آیا لیاقت دارند در مجلس بمانند؟

وی افزود: مردم توقع دارند چنین نمایندگانی که با رانت‌های مختلف از قدرت سو استفاده کرده‌اند، برکنار شوند و متأسفانه قوانینی که از ابتدا با چنین نمایندگانی برخورد کند، وجود ندارد.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه برخی در همین مجلس با ایجاد چنین قوانینی مخالفند، عنوان کرد: آنها چنین قوانینی را به ضرر منافع خود می‌بینند، نتیجه این می‌شود که برخی از نمایندگان افراد بی لیاقتی هستند و هر تخلفی که انجام دهند، اطمینان دارند که تا پایان دوران نمایندگی هیچ سوال و جوابی از آنها نخواهد شد.

کوشکی گفت: ما نیازمند قوانین کارآمدی هستیم که نمایندگانی را که از موقعیت خود سو استفاده می‌کنند، محاکمه کند و نماینده‌ای که پرونده اقتصادی دارد از مجلس اخراج شود، خلاء چنین قوانینی موجب شده بخش قابل توجهی از نمایندگان کنونی از رانت‌های اقتصادی استفاده کنند و پرونده‌های متعدد اقتصادی داشته باشند.

این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یکی از مشکلات این مجلس وکیل الدوله بودن بخش قابل توجهی از نمایندگان است، تصریح کرد: وقتی قوانین فعلی به گونه‌ای است که افرادی که در شأن نمایندگی نیستند و از پشتیبانی مادی و معنوی احزاب و جناح‌ها برخوردارند، به مجلس راه پیدا می‌کنند، افراد لایق در رقابت انتخاباتی حذف می‌شوند و نتیجه چنین می‌شود که نماینده‌ای در مقابل رئیس جمهور زانو می‌زند و این امر به معنای انحطاط پارلمان است.


http://tabasomemehr.ir/fa/News/75103/شهادت-حاج-قاسم-و-ایجاد-«وحدت-کلمه»-برای-حضور-در-انتخابات
بستن   چاپ