به گزارش خبرنگارتبسم مهر، در این مطالعه، محققان خون حدود 8700 بیمار مبتلا به ام اس و گروه کنترل متشکل از بیش از 7200 نفر را که فاقد بیماری ام اس بودند بررسی کردند. آنها در جستجوی یافتن آنتی بادی های علیه پروتئین های دو گونه (A و B) ویروس تبخال 6 (HHV-6) بودند که با بیماری ام اس مرتبط است.
بیماران مبتلا به ام اس در مقایسه با گروه کنترل، 55 درصد بیشتر دارای آنتی بادی های علیه پروتئین HHV-6A بودند.
محققان موسسه کارولینسکا سوئد مشاهده کردند ریسک ابتلا به بیماری ام اس، در افراد مبتلا به عفونت HHV-6A، بیش از دو برابر بود. هر چقدر در زمان شناسایی این ویروس در خون، فرد جوان تر باشد، ریسک ابتلا به ام اس در آینده بیشتر می شود.
بیماری ام اس، یک بیماری خودایمنی است که بر سیستم اعصاب مرکزی تاثیر گذاشته و موجب ضعف، مشکلات حرکتی و رعشه می شود. هنوز علت این بیماری نامشخص است اما یک نظریه این است که ویروس سیستم ایمنی را فریب می دهد تا به بافت بدن خودش حمله کند.
اگرچه در تحقیق قبل ارتباط HHV-6 با بیماری ام اس مشخص شده بود، اما بین گونه های 6A و 6B تمایزی قائل نشده بودند. محققان در این تحقیق توانستند پی ببرند که گونه 6A تاثیرگذار است.
محققان معتقدند 80 درصد کودکان تا قبل از سن 2 سالگی آلوده به ویروس HHV-6 می شوند و بسیاری از آنها دارای آنتی بادی های علیه آن در ادامه زندگی شان هستند.