خبرنگارتبسم مهر - گروه ورزش: حضور در رویداد ورزشی بزرگ مانند المپیک علاوه بر آماده سازی ورزشکاران برای کسب سهمیه و بعد از آن دستیابی به مدال، از حیث دوپینگ و کنترل و مدیریت آن در میان المپین ها هم حائز اهمیت است.
در فاصله چندماه مانده به بازی های المپیک 2020 توکیو اما وضعیت مدیریت فدراسیون پزشکی ورزشی به خاطر پایان دوره ریاست آن بلاتکلیف است. این در حالی است که رئیس این فدراسیون دبیری ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) را هم بر عهده دارد و قطعا بلاتکلیفی ایجاد شده در فعالیت های این نهاد هم تاثیرگذار خواهد شد.
علاوه بر این نادو ایران در حال حاضر به خاطر پرداخت نشدن به موقع برخی هزینه های خود با بدهی های میلیاردی هم مواجه است.
150 هزار یورو بدهی به آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا)
ستاد ملی مبارزه با دوپینگ (نادو) نهادی وابسته به فدراسیون پزشکی ورزشی و عضو آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ (وادا) است. نادو مسئولیت نمونه گیری، کنترل و مدیریت دوپینگ در ورزش ایران را طبق قوانین وادا بر عهده دارد چراکه وادا تنها مرجع تصمیم گیرنده در زمینه دوپینگ است که فدراسیون بین المللی تمام رشته ها و کمیته بینالمللی المپیک (IOC) ملزم به تبعیت از فعالیت ها و تصمیماتش هستند.
نادو ایران سالیانه باید مبلغی بابت عضویت رسمی خود به وادا پرداخت کند. این مبلغ برای سال 2018 و همچنین سال 2019 میلادی که رو به اتمام است، هنوز پرداخت نشده و همین مسئله بدهی 150 هزار یورویی برای ایران موجب شده است.
همین موضوع باعث شده وادا طی دو مرحله مکاتبه با ایران، پرداخت بدهی های ایجاد شده را پیگیر شود.
به آزمایشگاه کلن آلمان هم 150 هزار یورو بدهی داریم
به گزارش خبرنگارتبسم مهر، نمونه گیری هایی که توسط افسران ستاد ملی مبارزه با دوپینگ از ورزشکاران گرفته می شود باید در یکی از آزمایشگاه های آکردیته و مورد تایید وادا آنالیز شود. در این زمینه نادو ایران از سال ها پیش با آزمایشگاه کلن آلمان همکاری دارد.
هزینه آنالیز هر نمونه دوپینگ توسط آلمانی ها حدود 150 تا 200 یورو برآورد می شود. البته این هزینه به صورت پایه است که در صورت نیاز به آنالیز کیت حاوی نمونه B یا آزمایشات دقیق تر افزایش خواهد داشت.
نادو ایران با آگاهی از این رقم تست گرفته شده از ورزشکاران در سال جاری میلادی را هم در اختیار آزمایشگاه کلن آلمان قرار داده است - در 9 ماه نخست سال جاری 870 نمونه ارسال شد - اما هنوز پرداختی بابت آنالیز آنها نداشته است.
این موضوع هم حدود 150 هزار یورو بدهی برای فدراسیون پزشکی ورزشی و ستاد ملی مبارزه با دوپینگ ایران ایجاد کرده است.
غلامرضا نوروزی: بودجه لازم برای پرداخت بدهی 300 هزار یورویی را داریم اما ....
غلامرضا نوروزی که البته دوره ریاستش در فدراسیون پزشکی ورزشی تمام شده اما به خاطر عدم تعیین تکلیف از سوی وزارت ورزش همچنان مدیریت این فدراسیون را دنبال می کند در گفتگو با خبرنگار موضوعی بدهی نادو ایران را تایید کرد و در مورد دلیل آن توضیح داد.
وی گفت: محدودیت که برای انتقال پول و به واسطه تحریم ها داریم باعث این حجم از بدهی شده است. در تامین اعتبار لازم برای پرداخت این هزینه ها مشکلی نداریم و حتی می توانم بگویم بودجه آن را هم در اختیار داریم اما راهی برای پرداخت نداریم.
دبیر ستاد ملی مبارزه با دوپینگ تاکید کرد: ما هر سال بابت عضویت در وادا باید مبلغی به این نهاد بین المللی پرداخت کنیم. سال گذشته با وجود تلاشی که داشتیم، نتوانستیم پولی انتقال دهیم. امسال هم تلاشمان در این زمینه بی نتیجه ماند. به همین دلیل با بدهی 150 هزار یورویی مواجه شده ایم.
نوروزی همچنین در مورد بدهی به آزمایشگاه آلمان گفت: از ابتدای سال جاری تمام نمونه گیری های گرفته شده از ورزشکاران را برای آلمانی ها ارسال کرده ایم و آنها هم تستها را مرحله به مرحله آنالیز و نتایج را اعلام کرده اند. تا به امروز اما یک ریال هم پرداختی نداشته ایم. البته مسئولان آزمایشگاه کلن هم هنوز صورت حسابی برای ما ارسال نکرده اند اما طبق برآورد خود باید تا به امروز حداقل 150 هزار یورو به آنها پرداخت کنیم درحالیکه راهکاری برای آن نداریم.
تبعاتی که پرداخت نشدن به موقع بدهی ها برای ورزش ایران خواهد داشت
به گزارش خبرنگارتبسم مهر، آژانس جهانی مبارزه با دوپینگ بابت دیرکرد ایران در پرداخت حق عضویت، واکنشی به جز پیگیری و مکاتبه ندارد. این مسئله عضویت ایران را به خطر نمی اندازد اما به هر حال بدهی موضوعی است که همیشه و در هر شرایط، شان و جایگاه افراد و نهادها را متزلزل می کند.
در مورد بدهی به آزمایشگاه کلن آلمان اما موضوع فراتر از این هم خواهد رفت چراکه می تواند به آنالیز نشدن نمونه های ارسالی و حتی قطع همکاری هم منجر شود. کمااینکه سال گذشته میلادی به خاطر پرداخت نشدن به موقع هزینه ها و 180 هزار یورو بدهی که ایجاد شده بود، ستاد ملی مبارزه با دوپینگ چاره ای نداشت جز ارسال نکردن چندماهه نمونه گیری ها و همین امر باعث آنالیز آنها با چندماه تاخیر شد.
اگر سال میلادی جاری به پایان برسد و بدهی ایران به موقع پرداخت نشود، شاید چاره ای نداشته باشد جز جلوگیری از ارسال تست های دوپینگ و انباشته شدن آنها در نادو ایران؛ چراکه مسئولان آزمایشگاه کلن در صورت ادامه وضعیت بدهی مانع آنالیز نمونه گیری های ورزشکاران ایران خواهند شد.
نوروزی در این رابطه به خبرنگارتبسم مهر گفت: بعد از اینکه سال گذشته بدهی به جا مانده از سال 2018 را پرداخت کردیم، هیچ مشکلی وجود نداشت. هر 40 - 30 روز یکبار نمونهگیری ها را ارسال کردیم و نتایج را هم دریافت کردیم.
وی ادامه داد: سال هاست که با آزمایشگاه کلن آلمان همکاری داریم، مسئولان این آزمایشگاه می دانند که ما خوش حساب هستیم، آنها به ما اعتماد دارند ضمن اینکه مشکلاتمان را در مورد تحریم ها و محدودیت های ورود و خروج های مالی در سطح بین المللی می دانند. فعلا هم مشکلی نیست اما به هر حال وضعیت بدهی ایران نباید به قوت خود باقی بماند.
رئیس فدراسیون پزشکی ورزشی تاکید کرد: با این شرایط جابه جایی پول 6 - 5 ماه زمان می برد. باید با آزمایشگاه کلن مکاتبه کنیم تا هر چه زودتر و پیش از اتمام سال میلادی صورت حساب هزینه های ایران را برایمان ارسال کند. در صورت ادامه همکاری هم متقاضی دریافت سه ماهه صورت حساب ها خواهیم شد. اینگونه در هر مرحله متحمل پرداخت پول کمتری می شویم و مهمتر اینکه انتقال آن هم برایمان راحت تر خواهد بود.
http://tabasomemehr.ir/fa/News/73524/بدهی-300هزار-یورویی-ایران-به-آژانس-جهانی-مبارزه-با-دوپینگ-و-آلمان