به گزارش تبسم مهر امروز 98.8.8، روز رُند تقویم ایران است. این تاریخ رند شاید برای خیلیها بیاهمیت باشد و مانند هر روز دیگری آن را بگذرانند؛ اما اگر سری به برخی بیمارستانهای شهر بزنید متوجه میشوید که این تاریخ برای بعضی از پدران و مادرانی که میخواهند فرزندشان بهدنیا بیاید چقدر ضروری و حیاتی است. تا جایی که حتی بسیاری از آنها حاضر میشوند زایمان سزارین را به طبیعی ترجیح دهند و حتی عدهای به همین دلیل زمان زایمان را یکی، دو هفته جلو و عقب میاندازند. کاری که شاید به ظاهر بیاهمیت جلوه کند اما اگر کمی درباره سیستم رشد جنین در ماه آخر بدانید متوجه میشوید که حتی یک روز هم میتواند اهمیت بالایی در یک زایمان موفق داشته باشد.
تاریخ های زیادی وجود دارند که سالانه موجب ازدحام جمعیت زوجهای جوان که منتظر به دنیا آمدن فرزندشان هستند، به بیمارستانها میشود و یا در ازای پرداخت چندمیلیون تومان، از پزشک خود میخواهند که فرزندشان را در آن روز خاص به دنیا بیاورند. تاریخ 11.11 در هر سال؛ همواره مورد توجه پدرو مادرها بوده. اگر در این تاریخ سری به بخش زایمان بیمارستانها بزنید متوجه غیرعادی بودن این روز میشوید. درست مانند امروز 98.8.8! یکی از ماماهای بخش زایمان میگوید خیلی از زوجها تاکید دارند که تاریخ تولد فرزندشان یا رند باشد یا با مناسبتها همخوانی داشته باشد. با وجود آن که پزشک ها سعی میکنند به این موارد توجه نداشته باشند اما تاکید مادر و پدر باعث میشود آنها هم تا آنجا که امکان دارد خواسته آنها را لحاظ کنند. البته ناگفته نماند که این اتفاقها اغلب در بیمارستانهای خصوصی رخ میدهد.
اما به راستی تا چه اندازه این تغییر در زمان زایمان میتواند برای مادر و فرزند خطرناک باشد؟
متخصصان نظرات یکپارچه ای با یکدیگر در این زمینه دارند. اینکه جابجا کردن تاریخ تولد تا چه اندازه میتواند برای نوزاد خطرناک باشد، مسئلهای است که هر پزشکی به آن معتقد است. متخصصان میگویند سزارین زودرس، باعث میشود که نوزادان بیشتر در معرض نارسایی تنفسی قرار بگیرند. همچنین مادرانی که فرزند اولشان را با سزارین به دنیا آوردهاند دیگر نمیتوانند برای فرزند دوم زمان دقیقی را تعیین کنند و باید سر موقع خودش زایمان رخ دهد. اگر چنین روندی در زایمانها رایج شده و به دنبال تاریخ رند هستند، این امر برای فرزندان اول امکانپذیر خواهد بود.
بنا بر گزارش سازمان بهداشت جهانی، فقط پنج تا 15 درصد زایمانها منجر به سزارین میشود و این در حالی است که براساس تحقیقات موجود، بیش از 40 درصد زایمانها در ایران به روش سزارین انجام میشود. براساس این گزارش سزارینهای غیرضروری، علاوهبر خطرات آن بهعنوان یک عمل جراحی بزرگ برای مادر و نوزاد، باعث تحمیل هزینههای فراوان به خانواده و جامعه میشود.
با این حال این موضوع بیشتر از آنکه یک مسئله پزشکی باشد، یک پدیده فرهنگی است. زوجهای جوانی که تن به تیغ جراحی میدهند و ریسک جراحی و اتفاقاتی که ممکن است در اثر زایمان زودتر یا دیرتر از موعد برای فرزندشان رخ دهد، را میپذیرند. اتفاقی که تنها یک دهه به دنبال چشم و هم چشمی مُد شده درغیر اینصورت اینکه یک نوزاد در 8 آبان یا 18 آبان به دنیا بیاید دقیقا چه تاثیری در سلامت و سرنوشت او دارد.
http://tabasomemehr.ir/fa/News/72994/مادرانی-که-نوزادان-را-قربانی-چشم-و-همچشمی-میکنند