پناه و انس با قرآن‌، مأمنی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است
سه شنبه 7 آبان 1398 - 10:03:47

به گزارش تبسم مهر دکتر سیما سادات لاری در نشست خبری «بیست و چهارمین جشنواره قرآن وعترت وزارت بهداشت» که در سالن اجتماعات مرکز همایش‌های «دانشگاه علوم پزشکی همدان» برگزار شد، گفت: بسیار خرسندم از این که در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه به عنوان افراد همیشه حاضر در صحنه، حضور دارم که اگر فعالیت‌ها و تلاش‌های شما نبود، قطعا هیچ کدام از فعالیت‌های فرهنگی وزارت بهداشت نمی‌توانست جلوه‌ای داشته باشد.

معاون وزیر بهداشت ضمن تسلیت ایام شهادت امام حسن مجتبی(ع)، رسول گرامی اسلام(ص) و امام رضا(ع)، افزود: هم‌زمانی برگزاری این مراسم مهم قرآنی را با رحلت رسول گرامی اسلام(ص) که به عنوان خاتم‌النبیین قرآن بر قلب مبارکشان نازل شده است، به فال نیک می‌گیریم؛ از طرفی مراسم تقدیر از برگزیدگان این جشنواره نیز در ماه ربیع الاول برگزار می‌شود که آغاز ایام جشن و سرور است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در ادامه ضمن تشکر از کلیه تلاش‌گرانی که در برگزاری این مراسم به هر نحوی حضور داشته‌اند و با ابراز امیدواری از بهره‌مندی جامعه دانشگاهی کشور و استان همدان از برکت قرآن کریم،تصریح کرد: این جشنواره، بیست و چهارمین جشنواره قرآنی وزارت بهداشت است. همان‌گونه که می‌دانید  9 دستگاه در کشور وجود دارند که برگزارکننده مسابقات قرآنی در سطح کشور هستند و برندگان این جشنواره‌ها در ادامه به مرحله ملی راه پیدا می‌کنند. ما در وزارت بهداشت می‌توانیم این ادعا را داشته باشیم که جشنواره کشوری قرآن و عترت وزارت بهداشت طبق نظر داوران برگزارکننده این مراسم جزو بهترین مسابقات این‌چنینی در کشور است و طبق اعلام ستاد عالی مسابقات سازمان اوقاف و امور خیریه، جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت جزو بهترین جشنواره‌ها به لحاظ کمی و کیفی است.

وی تصریح کرد: آمارها نشان می‌دهد که هرساله حضور شرکت کنندگان در این جشنواره نسبت به سال قبل آن چشمگیرتر بوده است، به نحوی که در این دوره در حوزه دانشجویی با رشد 28 درصدی، در حوزه اساتید با رشد 142 درصدی و در حوزه کارمندان رشد 23 درصدی را نسبت به سال گذشته داشته‌ایم که در مجموع رشد 29 درصدی را نشان می‌دهد.

دکتر لاری میزبانی هر یک از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در برگزاری این جشنواره را ظرفیت بسیار خوبی برای دانشگاه میزبان برای بهره‌مندی از پتانسیل قرآن دانست و یادآور شد:  هر ساله یکی از دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور میزبان این مسابقات می‌شود که قرعه این دوره به نام دانشگاه علوم پزشکی همدان خورده است. رسم بر این است که در انتهای هر دوره، میزبان دور بعدی جشنواره مشخص شده و پرچم جشنواره به دانشگاه منتخب برای برگزاری دور بعد داده می‌شود؛ بر این اساس میزبان بیست و پنجمین دوره از مسابقات قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت «دانشگاه علوم پزشکی مشهد» خواهد بود.

وی در ادامه با ابراز خرسندی از رشد کمی و کیفی «بیست و چهارمین جشنواره  قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت»، اظهار کرد: آمارها نشان می‌دهد که هر ساله حضور شرکت‌کنندگان در این جشنواره نسبت به سال قبل آن چشمگیرتر  است، به نحوی که در این دوره در حوزه دانشجویی با رشد 28 درصدی، در حوزه استادان با رشد 142 درصدی و در حوزه کارمندان رشد 23 درصدی نسبت به سال گذشته داشته‌ایم که در مجموع رشد 29 درصدی را نشان می‌دهد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با اشاره به این‌که بخش‌هایی برای افزایش جذابیت جشنواره ایجاد شده است، گفت: مسابقات تیمی برای اولین بار است که در این دوره از جشنواره برای افزایش پویایی و جذابیت به آن اضافه شده است و برای سال آینده نیز برنامه‌هایی جهت افزایش جذابیت جشنواره خواهیم داشت.

دکتر لاری با اعلام این موضوع که در مجموع 381 نفر از دانشجویان، کارکنان و اساتید در سه آیین اختتامیه مرحله نهایی جشنواره قرآن و عترت مورد تقدیر قرار می‌گیرند، گفت: روز سه‌شنبه هفتم آبان ماه، مراسم اختتامیه نخست این دوره از جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت برگزار می‌شود و از تعدادی از برگزیدگان این دوره تقدیر خواهد شد و حجت‌السلام رستمی، رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری نیز در روز پنجشنبه 9 آبان در جشنواره حضور می‌یابد.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره ارتباط این دست از جشنواره‌ها با رفع مشکلات اجتماعی دانشجویان، گفت: فعالیت‌های ما در معاونت فرهنگی و دانشجویی معطوف به «افزایش سرمایه‌های فرهنگی دانشجویان» است؛ حال سؤال این است که آیا سرمایه‌ای بالاتر از قرآن برای افزایش سرمایه‌های فرهنگی وجود دارد؟ بهترین سرمایه فرهنگی ما قرآن‌کریم است و اگر بخواهیم جوانانمان را در برابر آسیب‌های اجتماعی نظیر اعتیاد، افسردگی، اضطراب، اختلالات خلقی و... مصون کنیم، باید به قرآن پناه ببریم. این پناه بردن و انس با قرآن کریم مأمنی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با بیان این که هر اندازه بتوانیم در زمینه قرآن سرمایه‌گذاری کنیم و از این طریق با مخاطب خود ارتباط برقرار کنیم، موفق‌تر خواهیم بود، خاطرنشان کرد: باید مخاطب جوان را بشناسیم، نیازهای وی را درک کنیم و با برگزاری این گونه برنامه‌ها، باعث تعمیق نگاه جوان دانشجو نسبت به قرآن کریم شویم. با برگزاری جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت فضای دانشگاه میزبان در طول یک سال که دوره‌ها، مسابقات، کارگاه‌ها و... را برگزار می‌کند، قرآنی‌ و معنوی‌تر می‌شود و می‌توان در سایه این فضاسازی قرآنی، بسترهای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را فراهم کرد.

دکتر لاری در خصوص معضل اجتماعی اعتیاد در فضای دانشگاهی، گفت: در تحقیقات صورت گرفته در خصوص اعتیاد که در مرحله جمع‌آوری آمار قرار دارد، وضعیت دانشگاه‌های علوم پزشکی بد نیست، درست است که حتی یک مورد آسیب اجتماعی به سرعت به چشم می‌آید و نگران کننده است، اما آمارهای تکان‌دهنده در این خصوص وجود ندارد. در بحث اعتیاد در دانشگاه‌های وزارت بهداشت مصرف مواد دارویی به دلیل دسترسی راحت‌تر ممکن است، کمی بیشتر باشد. در مجموع هدف کلی ما از برگزاری چنین جشنواره‌هایی این است که تا جایی که می‌توانیم، از طریق برنامه‌های قرآنی، ورزشی و فرهنگی بتوانیم فضایی باز کنیم که دانشجویان را با هر سلیقه‌ای جذب و از آسیب‌های اجتماعی دور کنیم.

وی در ادامه به ارائه آماری از «بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاهیان وزارت بهداشت» پرداخت و گفت: در این دوره در مجموع 82 هزار و 582 نفررشته شرکت کرده‌اند که به تفکیک شامل 46 هزار و 554 نفررشته کارمند، چهار هزار و 762 نفررشته استاد و 31 هزار و 266 نفر رشته دانشجو می‌شود. این جشنواره در قیاس با جشنواره بیستم در سال 94 رشد 359 درصدی را به نمایش می‌گذارد که بسیار قابل توجه است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در مجموع در این دوره 381 نفر مورد تقدیر قرار می‌گیرند که این افراد از هفت بخش آوایی، ادبی، هنری، معارفی، پژوهشی، فناوری و مسابقات تیمی برگزیده شده‌اند. مسابقات این دوره شامل حفظ کل، قرائت، تحقیق و مسابقات تیمی بوده است که در مجموع 35 داور از میان داوران برجسته کشوری در حوزه قرآن، دو دوره این جشنواره را داوری کرده‌اند که از این تعداد هفت داور یعنی حدود یک پنجم داوران از استان همدان بوده‌اند.

دکتر لاری در ادامه به بخش‌های جنبی بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت اشاره کرد و افزود: در کنار بخش‌های مختلف جشنواره، کارگاه‌های آموزشی خوبی در این دوره برگزار می‌شود که تعداد کارگاه‌های این دوره با 11 کارگاه، نسبت به سال قبل رشد سه و نیم درصدی را نشان می‌دهد. این دوره در هفت بخش و 44 رشته برگزار شده که شامل بخش آوایی با 15 رشته، معارف قرآنی با 9 رشته، پژوهشی با چهار رشته، فناوری با دو رشته، ادبی با چهار رشته، هنری با 9 رشته و تیمی با یک رشته مسابقات تیمی می‌شود. در این دوره در مجموع 14 هزار و 698 اثر به جشنواره ارسال شده است که شامل بخش پژوهشی با دو هزار و 400 اثر، فناوری با 687 اثر، هنری با هشت هزار و 737 اثر و ادبی با دو هزار و 874 اثر است.

وی در ادامه به برگزاری طرح «تدبر در قرآن» اشاره و تصریح کرد: یکی از موضوعات جدیدی که امسال به جشنواره اضافه شده است، «طرح تدبر در قرآن» است که مقرر است کارگاه‌های آموزشی با موضوع تفسیر و تدبر در قرآن کریم در خلال برگزاری جشنواره قرآن و عترت برگزار شود.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت با بیان این که در وزارت بهداشت بخشی تحت عنوان «کمیته توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت» وجود دارد که تلاش‌های تحقیقاتی خوبی در حوزه قرآن انجام می‌دهد، گفت: این کمیته زیر نظر شورای توسعه فرهنگ قرآنی است و پژوهش‌هایی در سطح بالا در حوزه «سلامت و معنویت» در دست اقدام دارد. سلامت و معنویت تنها به کشور ما مربوط نمی‌شود و در این راستا باید به صورت جدی‌تر وارد عمل شویم؛ زیرا از برخی کشورهای منطقه در این حوزه عقب هستیم.

وی افزود: سند راهبردی «کمیته توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآن در نظام سلامت» تدوین شده و امیدواریم فعالیت‌های پژوهشی با موضوعات مرتبط با حوزه «طب و دین» منجر به توسعه فهم و اندیشه ما در این حوزه شود و امیدواریم بتوانیم رشته‌های تحصیلی میان رشته‌ای در این خصوص را تقویت و ایجاد کنیم.

دکتر لاری به موفقیت‌های دو مجله علمی و پژوهشی «قرآن و طب» و «سبک زندگی اسلامی» در مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: این دو مجله در ISI نمایه شده است و از مرکز قرآن و عترت معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خواسته‌ایم در طی 6 ماه با حل مشکلات موجود، دو شماره متقن از این مجلات منتشر شوند.

معاون وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود به ترکیب جنسیتی شرکت‌کنندگان در بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: در این دوره 51 درصد از شرکت کنندگان را خانم‌ها و 49 درصد را آقایان تشکیل داده‌اند و از مجموع شرکت کنندگان 42 هزار و 117 نفر خانم و مابقی را متسابقین آقا تشکیل می‌دهند.

دکتر لاری به برگزاری مراسم تقدیر از دکتر محمدرضا فراهانی، معاون فرهنگی و دانشجویی سابق وزارت بهداشت در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت هر ساله از یکی از شخصیت‌های برجسته قرآنی را تقدیر می‌کنیم که در این دوره بنا داریم معاون فرهنگی و دانشجویی سابق وزارت بهداشت را مورد تقدیر قرار دهیم. در این دوره از معاون فرهنگی و دانشجویی سابق وزارت بهداشت که از چهره‌های بسیار خوب و دغدفه‌مند قرآنی کشور هستند، تقدیر خواهد شد. دکتر فراهانی پنج سال در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تلاش‌های بسیاری کرده است و بسیاری از گام‌های موفق قرآنی توسط ایشان برداشته شده است و این موجب افتخار است که از تلاش‌های این بزرگوار تقدیر کنیم. این سنت حسنه‌ای است که باعث می‌شود بدانیم ثمر بسیاری از کارهایی که امروز می‌بینم، به دلیل تلاش گذشتگان بوده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت در بخش پایانی سخنان خود به برگزاری «طرح پویش ملی بهار همدلی» اشاره کرد و گفت: این طرح نیز از سوی دانشجویان علوم پزشکی کشور کلید خورد و به همت دکتر فراهانی آغاز به کار کرد و بر اساس آن دانشگاهیان علوم پزشکی کشور تلاش کردند تا با جمع‌آوری کمک‌های نقدی، در ساخت خانه‌های کاملاً ویران شده سیل زدگان اخیر کشور مشارکت کنند. در این خصوص با کمیته امداد امام خمینی(ره) و سازمان بهزیستی تفاهم‌نامه‌هایی منعقد شده تا هزینه‌های جمع آوری شده در فاز اول تفاهم‌نامه به ساخت 60 واحد مسکونی منجر شود که سهم دانشگاه علوم پزشکی همدان از این تعداد هفت واحد مسکونی است که این منازل ساخته و تجهیز شده است. در کنار این مذاکرات بنا داریم از ظرفیت صندوق‌های کمیته امداد برای دانشجویان بی‌بضاعت کل کشور استفاده کنیم، این ظرفیت بدون این‌که اسمی از کمیته امداد برده شود، در اختیار ما قرار می‌گیرد که این نیز از برکات طرح پویش ملی بهار همدلی است.


http://tabasomemehr.ir/fa/News/72956/پناه-و-انس-با-قرآن‌،-مأمنی-برای-پیشگیری-از-آسیب‌های-اجتماعی-است
بستن   چاپ