مشاهده هلال جوان ربیع‌الاول در آسمان امشب
دوشنبه 6 آبان 1398 - 14:29:21

به گزارش تبسم مهر عمان مرادی  با اعلام این مطلب، اظهار کرد: از لحاظ نجوم، رؤیت هلال ماه‌های قمری با یکدیگر متفاوت است و ممکن است، گاهی شرایط رصد ساده و گاهی دشوار باشد. رصد این ماه با چشم مسلح ممکن است، زیرا نوع هلال بحرانی است.

وی افزود: پارامترهایی برای رصد هلال اول ماه وجود دارد که نشان می‌دهد، رصد هلال ماه سخت است یا آسان. این آیتم‌ها در ماه‌های مختلف متفاوت است.

این مدرس و پژوهشگر نجوم توضیح داد: ضخامت هلال ماه، زمان حضور ماه در آسمان و فاصله ماه با خورشید ازجمله آیتم‌هایی است که شرایط رصد را متفاوت می‌کند. این پارامترها موجب می‌شود، شرایط رصد متغیر شود.

مرادی تصریح کرد: هلال بحرانی یعنی هلال‌هایی که ازنظر ضخامت و فاکتورهای رصدی وضعیت مطلوبی ندارند و در این حالت نیاز به دوربین و تلسکوپ است. در نجوم هلال‌هایی که رصد آن‌ها دشوار است را بحرانی می‌گویند.  

 وی بابیان اینکه هلال‌های بحرانی ازنظر ستاره شناسان بسیار جذاب و چالش‌برانگیز هستند، خاطرنشان کرد:  این زمان فرصت مناسبی برای علاقه مندان به عکاسی نجومی و رویت گران ماه است.

 مدرس و پژوهشگر نجوم اظهار کرد: امشب همچنین در ساعت 11:30 به‌اصطلاح نجومی، مقابله زمین، خورشید و سیاره اورانوس رخ می‌دهد که در این حالت، زمین بین خورشید و اورانوس قرار می‌گیرد.

وی در توضیح پدیده مقابله، گفت: به عبارتی در یک خط شدن به ترتیب یک جرم سماوی با یک سیاره و خورشید در یک سو، درصورتی‌که سیاره (زمین) و ناظر زمینی همواره در میانه قرارگرفته باشد، مقابله می‌گویند.

این مدرس و پژوهشگر نجوم، تصریح کرد: دوشنبه ششم آبان سیاره اورانوس در حالت مقابله قرار می‌گیرد که بهترین شرایط در طول شب برای رصد این سیاره فراهم می‌شود، به دلیل اینکه سیاره از راستای خورشید دور شده و نور خورشید مزاحم رصد نیست.

مرادی بابیان اینکه اورانوس هفتمین سیاره در فاصله از خورشید است، خاطرنشان کرد: این سیاره به دلیل دوری بسیار با چشم غیرمسلح قابل‌مشاهده نیست و برای رصد آن حتماً باید از دوربین یا تلسکوپ دوچشمی استفاده کرد. اورانوس با عنوان سیاره خوابیده نیز نامیده می‌شود، دلیل آن‌هم مایل بودن محور این سیاره است. زاویه محور اورانوس حدود 97 درجه است.

این مدرس و پژوهشگر نجوم توضیح داد: کج بودن محور زمین باعث به وجود آمدن فصل‌ها در سیاره می‌شود. اورانوس هر 84 سال یک‌بار به دور خورشید می‌چرخد. در لحظاتی از این چرخش، قطب‌های این سیاره مستقیماً به سمت خورشید قرارگرفته و به‌اندازه 42 سال نور خورشید دریافت می‌کنند، درحالی‌که قسمت دیگر سیاره تاریکی مطلق است. به همین دلیل سطح این سیاره بسیار سرد و همراه با باد و توفان‌های شدید است.


http://tabasomemehr.ir/fa/News/72878/مشاهده-هلال-جوان-ربیع‌الاول-در-آسمان-امشب
بستن   چاپ