به گزارش تبسم مهر و به نقل از گیزمگ، سرمایهگذاری 100 میلیون دلاری ایالات متحده برای یافتن فرازمینیها آغاز شده است. محققان پروژه استراق سمع از فرازمینیها موسوم به "Breakthrough Listen" که با حمایت استیون هاوکینگ فقید و یوری میلر از سال 2015 شکل گرفته است اعلام کردند دانشمندان ماموریت ماهواره "تس" ناسا آن را در دستور کار خود قرار دادهاند و در کنار هم خود در حال کار بر روی این پروژه و جستجوی زندگی هوشمندانه فرازمینی هستند.
ماموریت "ماهواره نقشه بردار فراخورشیدی گذران" یا "TESS" در آوریل سال 2018 به عنوان جانشین تلسکوپ فضایی "کپلر"(Kepler) مجهز به دوربینهای کم نویز برای مطالعه منظومههای دوردست به فضا پرتاب شد.
این کار با نظارت بر ستارگان غوطهور در نور انجام میشود که ممکن است نشانگر سیارات یا اجرام دیگری باشد که از جلوی آنها عبور میکند. در حالت ایده آل، برخی از این کشفها به کشف دنیاهای قابل سکونت منجر خواهند شد که میتوانند میزبان نوعی از حیات در خود باشند و تعداد کمی از آنها شبیه زمین خودمان هستند.
پروژه استراق سمع از فرازمینیها(BL) که در سال 2015 آغاز شد، در عین حال با استفاده از رصدخانههای برتر جهان برای شناسایی سیگنالهای رادیویی متصاعد شده از 100 هزار ستاره نزدیک ما که میتوانند نشانی از حیات هوشمند داشته باشند، به کمک "تس" میآید. به عبارت دیگر، این دو پروژه دارای منافع مشترک هستند.
اعلام شده است که با این همکاری جدید، 1000 مورد جدید به فهرست هدفهای پروژه "BL" که قبلاً توسط TESS شناسایی شده، اضافه شده است. این دو پروژه همچنین برای بهرهگیری از مهارت TESS در همترازی سیارات به منظور تصحیح استراتژیهای جستجوی BL تلاش خواهند کرد و BL دادههای TESS را برای کاهش تجزیه و تحلیل نورهای عجیب و غریب و نامنظم به کار خواهد بست.
وقتی سیارهای از مقابل یک ستاره دوردست عبور میکند، موجب توقف موقت تابش یا کمنور شدن تابش آن ستاره میشود. امروزه این روش موسوم به "گذر" روش اصلی کشف سیارههای فراخورشیدی است.
دکتر "اندرو سیمیون" رهبر تیم علمی BL میید: مشاهدات نشان میدهد که ذرات گرد و غبار در مدار اطراف ستاره نیز میتوانند عامل کاهش نور باشند، اما مطالعات روی ناهنجاریهایی از این دست باعث افزایش دانش ما درباره اخترفیزیک و همچنین ایجاد یک شبکه وسیعتر از اطلاعات میشود.
محققان همچنین روی دادههای استحصال شده از امکانات پروژه BL مانند تلسکوپ "گرین بانک" و تلسکوپ "پارکس"(Parkes) به همراه سایر رصدخانهها در سراسر جهان کار میکنند.
محققان میگویند: آغاز قدرتمندترین جستجوی جهانی برای یافتن حیات بیگانه در جهان با شریک شدن تیمهای تحقیقاتی BL و TESS هیجان انگیز است. ما مشتاقانه با هم همکاری میکنیم و سعی میکنیم به یکی از جدیترین سؤالات مربوط به جایگاه ما در جهان هستی پاسخ دهیم که آیا ما در این جهان پهناور تنها هستیم؟
ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران که به اختصار "تس"(TESS) نامیده میشود، یک تلسکوپ فضایی ساخت ناسا است که 19 آوریل سال 2018 میلادی به فضا پرتاب شد. هدف تس جستجوی سیارههای فراخورشیدیِ بیشتر در فضایی 400 برابر پوشش مأموریت کپلر با استفاده از روش گذر است که در کهکشانهای دیگر به ویژه در مدار ستارههای پر نور اطراف خودشان در فاصلهای که امکان حیات در آن وجود داشته باشد، قرار دارند.
در مقایسه با بیش از 4000 سیاره فراخورشیدی که تاکنون پیدا شده، انتظار میرود که این فضاپیما موفق به پیدا کردن بیش از 20 هزار سیاره دیگر شود.
هدف مأموریت TESS در مرحله نخست تمرکز بر درخشانترین ستارگان نزدیک به زمین برای بررسی آثار گذر سیارههای فراخورشیدی در پیرامون آنها در طول دو سال است. پروژه TESS از مجموعهای از دوربینهای گسترده برای انجام یک بررسی همهجانبه استفاده میکند. با استفاده از TESS ممکن است توده، اندازه، تراکم و مدار یک گروه بزرگ از سیارات کوچک، از جمله نمونهای از دنیای سنگی در مناطق قابل سکونت ستارگان میزبان، مطالعه شود.