به گزارش تبسم مهر حسین فخاری مدیر طرح تولید آجرهای ساختمانی با استفاده از ضایعات سنگبری گفت: در سالهای اخیر استفاده از فناوریهای نوین در تولید مصالح ساختمانی کشور مورد توجه قرار گرفته اما صنعت تولید آجر و سنگ در کشور ما همچنان درگیر معضلات زیستمحیطی است.
وی با بیان اینکه تولید آجرهای رُسی مستلزم استفاده از خاکهای مرغوب کشاورزی و زمینهای کشاورزی است، افزود: کورههای پخت آجر چه به شکل سنتی و چه به شکل تونلی، عامل ایجاد حجم زیادی از گازهای سمی و گلخانهای هستند.
مدیر طرح تولید آجرهای ساختمانی با استفاده از ضایعات سنگبری ادامه داد: همچنین تولید آجر در دمای بالا باعث انتشار گاز فلوئور میشود که میزان آلایندگی بالایی دارد.
فخاری با بیان اینکه صنعت تولید سنگ در کشور با محدودیتهای ابزارآلات مواجه است، گفت: برای رفع این معضلات لازم است که اولویتهایی در کشور، مطرح یا تولید این مصالح با روشهای نوین به سرانجام برسد.
وی با بیان اینکه ما در صدد آمدیم با استفاده از ضایعات کارخانجات سنگبری و حذف فرآیند فوق، آجرهای ساختمانی را با فناوری نانو به تولید برسانیم، اظهار داشت: با استفاده از این روش، مشکلات زیستمحیطی کاهش پیدا میکند و فرآیند پخت در تولید آجر حذف میشود.
مدیر طرح تولید آجرهای ساختمانی با استفاده از ضایعات سنگبری با تأکید بر اینکه در این طرح نوآورانه با استفاده از ضایعات و افزودنیهای نانو، آجرهایی را با خواص اصلاح شده به تولید رساندیم، بیان کرد: افزایش استحکام کششی و مقاومت به ضربه جهت ایجاد استحکام بهتر در برابر زلزله، از ویژگیهای این آجرهای ساختمانی محسوب میشود.
فخاری با تأکید بر اینکه مشکلات زیستمحیطی در تولید این آجرها برطرف خواهد شد، گفت: آجر را طوری طراحی کردیم که امکان ساخت دیواری بدون نیاز به بندکشی داشته باشد و نیز نمای زیبایی به ساختمان بدهد؛ بدون آنکه از سایر سنگها برای زیباسازی ساختمان استفاده شود.
وی خاطرنشان کرد: استفاده از مدل آبگریز آن، امکان ساخت دیواری با قابلیت شستوشو برای اماکن داخلی فراهم میآورد که این میتواند جایگزین سرامیک و سنگ در ساختمانها باشد.
به گزارش مهر، این طرح در دوازدهمین نمایشگاه فناوری نانو در بخش نمونههای اولیه ارائه شد.
http://tabasomemehr.ir/fa/News/71091/تولید-آجرهای-نانویی-مقاوم-در-برابر-زلزله-از-ضایعات-ساختمانی