به گزارش تبسم مهر وبه نقل از رادیو اربعین، مهدی قاسمی درباره فعالیتهای ستاد اربعین سازمان تبلیغات اسلامی، بیان کرد: این ستاد از سه ماه پیش فعالیت خود را آغاز کرده و سه محور را دنبال میکند نخست ایجاد همافزایی بین مجموعههای فعال اربعین و دوم ایجاد زمینه برای راهاندازی مجموعهای به نام ساماندهی زائران از مبدأ یا همان اعزام گروهی زوار است.
وی افزود: سازمان تبلیغات اسلامی به این نتیجه رسیده که شرکتکنندگان درحرکت عظیم اربعین بهتر است گروهی اعزام شوند تا برکات بیشتری را شامل خود ببینند از سوی دیگر این نوع اعزام کاهش چشمگیر هزینهها را نیز در بر خواهد داشت.
رئیس مرکز مطالعات اربعین سازمان تبلیغات اسلامی گفت: مدل اعزام گروهی اربعین اینگونه است که محلات و مساجد با محوریت مبلغان تبلیغات اسلامی ساکن آن محل گروههایی را تشکیل و با همکاری یکدیگر افراد را به اربعین اعزام میکنند که این امر برکات فراوانی دارد.
قاسمی بیان کرد: یکی از برکات این نوع اعزام آن است که ارتباط بین زائران و اجزاء اربعین را استحکام میبخشد از سوی دیگر خدمات اجتماعی نیز ساماندهی شده و در ایجاد حرکت عظیم اربعین نیز برکات بیشتری نصیب زوار میشود.
وی با به این اینکه سومین تأکید سازمان تبلیغات اسلامی کشف فعالیتهای شاخص و خاص درزمینهٔ اربعین است، تأکید کرد: برخی اقدامات هستند که درزمینهٔ اربعین میتوانند الگوساز باشند لذا این نهاد با کشف این استعدادها آن را تبلیغ و معرفی میکند.
رئیس کمیته اربعین سازمان تبلیغات اسلامی درباره رئیس مرکز مطالعات اربعین نیز توضیح داد: این مرکز بهنوعی یکی از موکبهای اربعین محسوب میشود که دنبال سه ویژگی و یا کار ویژه اساسی است که نخستین آنها رصد و پایش وضعیت موجود محسوب میشود که به ما میگویید امروز درزمینهٔ برگزاری راهپیمایی عظیم اربعین در کجا قرار داریم که البته باید گفت در داخل این مجموعه موسسه آیندهپژوهی اربعین نیز گنجاندهشده است.
قاسمی افزود: دومین راهبرد ترسیم وضعیت مطلوب است یعنی ما بدانیم فعالیتهای اربعین امروز ازلحاظ آموزههای دینی در چه وضعیتی است و سومین کار ویژه موسسه مطالعات اربعین راهبرد گذار از وضعیت موجود به وضعیت مطلوب است که درواقع به ما میگوید باید چه کنیم تا بتوانیم از ظرفیتهای اربعین بهتر استفاده را کنیم.
وی بابیان اینکه 82 استاد حوزه و دانشگاه با موسسه پژوهشهای اربعین بهصورت خودجوش همکاری میکنند، ابراز کرد: در داخل مجموعه مذکور، بخش پیشخوان اربعین نیز ایجادشده که رسالت آن بهمثابه همان نخ تسبیحی است که همواره حلقه مفقوده بین بخشهای مختلف اربعین شامل مردم، موکبها، فعالیتهای فرهنگی، هنری و ... بوده است این پیشخوان سعی دارد باهم افزایی در عرصههای مختلف پزشکی، درمانی، فرهنگی و ... که تا قبل متولی خاصی نداشته، بهنوعی فعالیتهای مختلف در اربعین را ساماندهی و نظاممند کند.