8 کشور عضو طرح صلح هرمز هستند
دوشنبه 8 مهر 1398 - 13:12:50

به گزارش تبسم مهر سیدعباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان پیش از ظهر امروز(دوشنبه) در نشست خبری با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای دفاع مقدس و روز بزرگداشت فرماندهان جنگ و گرامیداشت مولانا اظهار داشت: مهم‌ترین تحول در زمینه سیاست خارجی برگزاری نشست مجمع عمومی سازمان ملل بود که هیئت ایرانی حضوری پررنگ داشت.

وی ادامه داد: آقای روحانی دیدارهای متعددی با شخصیت‌ها و گفتگوهایی با رسانه‌ها داشت و طرح ابتکار صلح هرمز را نیز ارائه کرد. ظریف نیز دیدارهای متعددی داشته و در کمیته‌های متعدد سازمان ملل حضور و سخنرانی کرد.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان تصریح کرد: ظریف عصر امروز همراه با رئیس‌جمهور برای شرکت در نشست اوراسیا و گفتگو با مقامات کشورها و سران منطقه به ایروان پایتخت ارمنستان می‌رود.

8 کشور عضو طرح صلح هرمز هستند

موسوی با بیان اینکه جزئیات طرح ابتکار صلح هرمز به زودی اعلام می‌شود، گفت: باید بگویم که کشورهای عضو این طرح 8 کشور بوده که در سایه سازمان ملل به صلح کمک می‌کنند.

وی افزود: اقدام یمنی‌ها در حمله علیه متجاوزین، یک اقدام متقابل بود و ایران از یمنی‌ها درمقابل تجاوز حمایت می‌کند.

اتهامات ولیعهد سعودی علیه ایران پوچ است

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اتهامات عربستان و ولیعهد این کشور پوچ بوده و حتی خود آنها هم می‌دانند تنها راه حل برون رفت از این شرایط صلح و خروج متجاوزین از یمن است.

وی با اشاره به واگذاری مدیریت بندر لاذقیه به ایران گفت: از جزئیات اطلاع ندارم ولی باید بگویم که اگر دولت سوریه از ایران کمکی در زمینه حضور شرکتهای ایرانی داشته باشد، به آن فکر می‌شود.

موسوی در مورد میزان محقق شدن اهداف هیئت ایرانی در نیویورک نیز گفت: ایران به اهداف از پیش تعیین شده در سازمان ملل رسید. واشنگتن نمی خواست هیئت ایرانی آنجا باشد که نمونه آن را می توان در ندادن روادید به برخی اعضای تیم و یا طول دادن مشاهده کرد ولی با همه اینها ایران عضو فعال نشست 74 بود.

سخنگوی وزارت خارجه درباره ادعای اشغالی بودن جزایر سه‌گانه که توسط وزرای خارجه امارات و بحرین مطرح کردند، تصریح کرد: این ادعا گزافه گویی بوده و هر از چندگاهی مطرح می شود. پاسخ دولت و ملت ایران این بوده که نگاه چپ را نمی پذیرد و عواقبی برای آنان خواهد داشت. اظهارات این کشورها امر بیهوده ای بوده چرا که حاکمیت تاریخی ایرانی بر جزایر سه گانه امری اثبات شده است. سخنان آنان هیچ اعتباری ندارد.

موسوی با اشاره به تهدیدهای اروپا در بحث خروج از برجام گفت: از تهدیدهای اتحادیه اروپا خبری ندارم ولی اگر منظورشان عدم برداشته شدن گام چهارم و اقدام متقابل است باید بگویم عقلانی نبوده و اگر موضوع ایران به شورای امنیت برده شود ایران نیز واکنش نشان می دهد.

وی افزود: ایران پیش از این طبق مفاد 26 و 36 برجام و مسائل اینچنینی را پیش بینی کرده و تعهدات خود را به صورت دستی یا گام به گام کاهش خواهد داد، اگر آنها در مقابل اقدام جبرانی ما کاری انجام دهند بسیار خنده دار است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی همیشه از رفع اختلاف استقبال کرده و از کشورهایی که برای تمام شدن تنش ها تلاش می کنند تشکر می کنداما در بحث ایران و آمریکا باید بگویند که تا زمانی که آمریکا به برجام بازنگشته و به اشتباه خود اعتراف نکند هیچ گونه دیدار و مذاکره ای انجام نمی‌شود.

هنوز سفر نخست وزیر عراق به تهران قطعی نشده است

رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به سفر نخست وزیر عراق به عربستان و احتمال سفر وی به تهران نیز گفت: هنوز سفر نخست وزیر عراق به ایران قطعی نشده و اگر این سفر قطعی شود به اطلاع عموم می رسانیم اما همان طور که عرض کردم ایران تلاش کشورهایی را که می‌خواهند میانجی‌گری کرده و صلح به منطقه بیاورند را ارج می‌دهد. ما تاکنون از طرح هایی که کشورها برای میانجیگری مطرح کرده اند استقبال کرده و می‌گوییم که به تلاش های خود در این زمینه ادامه دهند.

ظریف با برخی نمایندگان کنگره آمریکا تلفنی گفتگو کرد

موسوی درباره گفتگوی ظریف با نمایندگان کنگره آمریکا بیان کرد: ارتباط با نمایندگان کنگره به دلیل آن که آنها عضوی از دولت نیستند همیشه انجام می‌شده است. بعد از تحریم آقای ظریف آنها ملاحظاتی داشتند تا در محل نمایندگی حضور نیابند و این گفتگوها در قالب تلفنی انجام شد. در این گفتگوها بحث مسائل منطقه‌ای و مربوط به آمریکا و نقطه نظرات ایران در این زمینه مورد بحث قرار گرفت.

وی اظهار داشت: نکته‌ای که درباره سفر آقای رئیس‌جمهور و نقطه نظرات ایشان در قالب برجام مطرح شد باید بگویم که همه اینها در قالب خروج از بن‌بست کنونی صورت گرفته است. جمهوری اسلامی بارها اعلام داشته که تمایل دارد بن بست‌ها را بشکند و راهکار ارائه بدهد. حرف ابتدایی ما با دولت‌های اروپایی و سه کشور اروپای غربی این است که نتوانستند تاکنون میان تعهدات خود و درخواست آمریکایی‌ها تمایز قائل شوند و به تعهدات خود جامع عمل پوشانده و بدعهدی کردند. این موضوع آفتی برای آنهاست که نمی‌توانند در سیاست خارجی مستقل عمل کند.

قدرت اقتصادی آمریکا کُند خواهد شد

موسوی با اشاره به اقدامات رژیم صهیونیستی در موضوع ایجاد فشار علیه تیم های ورزشی کشورمان نیز بیان کرد: رژیم صهیونیستی نیز مدتی است با جذب برخی ورزشکاران خارجی به دنبال مطرح کردن خود در جامعه ورزشی بوده است ولی ما بارها موضع اصولی خود در به رسمیت شناختن این این رژیم جعلی را اعلام کردیم.

وی ادامه داد: اقدام آمریکا در تحریم شرکت های چینی به دلیل نقض تحریم های یکجانبه و غیر قانونی آمریکا کاری اشتباه و بیهوده است و نشان می‌دهد که واشنگتن از قدرت اقتصادی خود سوء استفاده می‌کند. اگر آمریکایی‌ها همچنان از این قدرت سوء استفاده کنند، این قدرت کُند خواهد گردید.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ما به کشورهای مختلف اعلام داشته‌ایم که این کار واشنگتن نقض قانون تجارت آزاد بوده و اگر امروز واکنشی نشان ندهند در آینده گریبان آنان را نیز خواهد گرفت. دولت و ملت چین یکجانبه‌گرایی و کارهای غیرقانونی آمریکا را به هیچ وجه نپذیرفته و امیدواریم در نهایت اتحادی علیه این گونه سیاست‌های آمریکا شکل بگیرد.

سفر جابری انصاری به عراق برای هماهنگی مراسم اربعین بود

موسوی افزود: سفر آقای جابری انصاری به عراق سفری در چارچوب دیپلماتیک بوده و به خصوص قبل از اربعین و با توجه به نیاز به یکسری هماهنگی‌ها برای حضور آسان‌تر ایرانیان در عراق انجام شده است. ایشان این سفر را برای دیدار با تنی چند از مقامات این کشور صورت دادند. همچنین در کنار این سفر وی با برخی از مقامات، چهره‌ها و افراد عراقی دیدار و گفتگو داشتند.

راه کمک ایران به مردم جنگ‌زده یمن باز نشده است

وی اظهار داشت: یمن طی چند سال اخیر که مورد تجاوز ائتلاف عربی قرار داشته به صورت کامل محاصره بوده و حتی یک چوب کبریت به آنجا صادر نمی‌شود و حتی کمک‌های بشردوستانه نهادهای کمک کننده به این کشور نیز به گفته خودشان با مشکل به دست مردم و دولت یمن می رسد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده که آمادگی دارد در بُعد مسائل انساندوستانه، غذایی و دارویی به مردم جنگ زده یمن کمک کند ولی تاکنون این راه باز نشده و امیدواریم با تحقق آتش‌بس بتوانیم  کمک‌هایی را به مردم مظلوم این کشور برسانیم.

امنیت امارات اجاره‌‍ای است

وی با اشاره به پیوستن امارات به ائتلاف بین المللی آمریکا در خلیج فارس خاطرنشان کرد: همه کشورها بر اساس منافع خود تصمیم می‌گیرند ولی آنچه کشور امارات انجام داد ایجاد امنیت اجاره ای بود، چیزی که ایران هیچ‌گاه آن را تجویز نمی کند. ما بارها گفته‌ایم آمادگی داریم در چارچوبی مشخص گفتگو و سوءتفاهمات را برطرف کرده و امنیت منطقه‌ای و پایدار را ایجاد کنیم.

صلح و ثبات در افغانستان به نفع ایران است

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به برگزاری انتخابات در افغانستان گفت: اصول جمهوری اسلامی ایران موافق هرگونه شیوه‌های مسالمت‌آمیز برای اداره کشورهاست. رویکرد برگزاری انتخابات افغانستان مورد حمایت ایران بوده و همیشه اعلام شده است که راه حل نهایی این کشور سیاسی است.

موسوی گفت: ایران بارها بر حضور همه گروه‌ها و مردم افغانستان برای ایجاد صلح و ثبات در این کشور تحت نظر دولت تاکید داشته و در صحبت‌هایی که با گروه‌های مختلف افغان داشته است این موضوع را اعلام کرده است. صلح و ثبات در افغانستان به نفع ایران بوده و همیشه تهران به دنبال بازگشت امنیت به افغانستان و سر میان مردم می باشد.

ایران از طرح صلح ژاپن استقبال می‌کند

وی با اشاره به ابتکار صلح ژاپن و نخست وزیر این کشور تصریح کرد: آنچه در سفر شینزو آبه به تهران و سفر ظریف به توکیو و همچنین دیدارهای مجمع عمومی سازمان ملل رخ داد، ابتکاری از جانب ژاپنی‌ها برای حل بن‌بست موجود و گشایشی در بحث خرید نفت و روابط دوجانبه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه ادامه داد: این طرح مورد استقبال ما بود و امیدواریم که ژاپنی ها بتوانند فارغ از مسائل سیاسی به حل این موضوع کمک کنند. آقای آبه خواستار ارائه راهکاری برای خروج از چنین شرایطی و پایان یافتن به عدم تعهد کشورهای عضو برجام است و جواب من این است که طرح ایشان همچنان قابلیت اجرایی دارد. هر چند ژاپن عضوی از برجام نبوده ولی به عنوان کشور دوست همیشه به دنبال تنش زدایی در منطقه بوده است و اگر کاری انجام می دهد و به نتیجه برسد جمهوری اسلامی ایران از آن استقبال می‌کند.

تا زمانی که برجام وجود دارد هیچ مذاکره‌ دیگری رخ نخواهد داد

موسوی در اشاره به اظهارات بوریس جانسون درخصوص آغاز مذاکرات فراگیر گفت: آنچه امروز موجود است توافقی در قالب برجام است و اگر می‌خواهیم اتفاق دیگری بیفتد باید ابتدا این موضوع حل شود تا زمانی که برجام وجود دارد هیچ مذاکره‌ای دیگری رخ نخواهد داد و موضوعات دیگری به گفتگوها اضافه نمی‌شود.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی همیشه ابتکار و پیشنهاداتی داشته اما آنچه امروز مهم است اجرای تعهدات اروپایی‌ها در قالب برجام بوده، چیزی که به خواست آمریکایی‌ها تاکنون عملیاتی نشده است. تا زمانی که تعهدات درباره برجام عملیاتی نشود ایران به کاهش تعهدات خود درباره برجام ادامه می‌دهد.

عدم اجازه آمریکا به ظریف برای ملاقات با تخت روانچی گروگان‌گیری سیاسی بود

وی بیان کرد: موضوعات داخلی آمریکا و بحث استیضاح ترامپ یک موضوع داخلی آمریکا بوده و ما به آن ورود نمی‌کنیم اما باید بگویم ترامپ و کاخ سفید دروغ‌ها و گزافه گویی های زیادی داشتند و ایران تغییر در سیاست‌های آنها را برای اعمال سیاست خود پیگیری نمی‌کند.

موسوی گفت: شرط آمریکایی‌ها برای اجازه ملاقات آقای ظریف با مجید تخت‌روانچی در بیمارستان یک گروگان گیری سیاسی بود و رذالت دولت واشنگتن را نشان داد چراکه یک مسئله حقوقی و قضایی را به یک مسئله انسان دوستانه گره زدند. این موضوع نشان می‌دهد واشنگتن در اوج سقوط اخلاقی قرار دارد.

وزارت امور خارجه همواره پیگیر ایرانیان زندانی در دیگر کشورهاست

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره بحث زندانیان ایرانی بازداشت شده نیز گفت: وزارت خارجه همیشه پیگیر ایرانیان زندانی در دیگر کشورها بوده است و موضوع «نگار قدس کنی» نشان‌دهنده این است که وی با پیگیری های ایران آزاد شده و در حال حاضر در کشور است.

وی ادامه داد: بازداشت ایرانیان به بهانه های واهی که تحریم های یکجانبه و غیرقانونی آمریکا را دور زدند کاری اشتباه است و ما از کشورهای دیگر و به خصوص اروپایی‌ها می‌خواهیم به بازداشت خودسرانه ایرانیان پایان دهند.

موسوی تصریح کرد: خانم «قدس کنی» در شرایط بسیار بدی در زندان بودند و حتی فرزند خود را نیز در زندان به دنیا آوردند. وی در استرالیا بازداشت شده و به آمریکا مسترد شد و با توجه به اینکه 27 ماه در زندان بود، دادستان آمریکایی نیز 27 ماه برای ایشان زندان برید و ایشان در نهایت آزاد شدند.

امیدواریم جنگی رخ ندهد

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالی درخصوص اظهارات سفیر ایران در عراق که اعلام کرده بود، در صورت حمله آمریکا به ایران تمامی منافع این کشور در منطقه مورد حمله قرار خواهد گرفت، اظهار کرد: امیدواریم جنگی رخ ندهد ولی امنیت، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق برای ایران همیشه مهم بوده است.

وی افزود: ما روابط بسیار خوبی با دولت و ملت عراق داریم و هیچ موضوعی نمی‌تواند این روابط مستحکم را خراب کند. ریشه ناامنی در منطقه حضور نیروهای بیگانه است و در صورت خروج آنان، قطع به یقین مطمئن باشید که امنیت به منطقه بازخواهد گشت.


http://tabasomemehr.ir/fa/News/70484/8-کشور-عضو-طرح-صلح-هرمز-هستند
بستن   چاپ