به گزارش تبسم مهر دیاکو حسینی درباره اعلام طرح پیشنهادی رئیسجمهور در مجمع عمومی سازمان ملل با عنوان" ائتلاف امید" و "ابتکار صلح هرمز" اظهار کرد: اولین بار نیست که این پیشنهادات از سوی ایران مطرح میشود، در گذشته نیز پیشنهادهای مشابهی مانند پیمان عدم تعرض و یا تشکیل مجمع گفتوگوهای منطقهای ارائه شده بود که تا به همین امروز توسط همین کشورهای عربی و در رأس آنها عربستان سعودی به بهانههای کاملا غیر قابل قبول مورد بی توجهی قرار گرفته است.
وی افزود: فکر میکنم طرح فعلی نیز در امتداد همان مسیر است، برای اینکه بتواند نشان دهد ایران برخلاف ادعای آمریکا و متحدان انگشت شمارش به دنبال ایجاد بیثباتی نه در خلیج فارس و نه در هیچ کشور دیگری نیست. اما به محض اینکه پیشنهاد رئیس جمهور بخواهد مورد استقبال قرار گیرد، الزاماتی را به همراه دارد که پیگیری و اجرای آن الزامات، این کشورها و حتی خود آمریکا را در یک تناقض قرار میدهد.
این کارشناس ارشد مسائل استراتژیک همچنین بیان کرد: تناقض موجود این است که از نگاه ایران که رئیس جمهور هم به آن اشاره داشت، امنیت در خلیج فارس باید متکی بر اراده کشورهای محلی در این منطقه باشد و نه متکی بر خواست قدرتهای خارج از آن. بنابراین پذیرش این منطق بسیار طبیعی و ساده با منافع تصور شده آمریکا در خلیج فارس مغایرت پیدا میکند، زیرا کشورهای عربی منطقه ما، نه همه آنها بلکه بخشی از این کشورها هنوز اعتماد به نفس کافی برای عمل کردن مستقل از آمریکا را در رابطه با موضوعات امنیتی ندارند.
مدیر برنامه مطالعات جهانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: بنابراین فکر میکنم آقای رئیس جمهور به خوبی نسبت به این موضوع اشراف داشته و مطلع هستند. اما در عین حال لازم است که این موضوع در جهان به طور مکرر به اثبات برسد زیرا همسایگان ما یعنی برخی از این کشورهای عربی آمادگی تن دادن به یک سلسله ترتیبات امنیتی بسیار طبیعی یعنی برخاسته از اراده جمعی کشورهای منطقه را ندارند.
حسینی تصریح کرد: در نتیجه پیشنهاد ایران به رغم اینکه خیلی اهمیت دارد و در ادامه سلسله پیشنهادهای ایران است در عین حال اجرا کردن آن میتواند خیلی دشوار باشد نه به خاطر اینکه ایران مایل نیست بلکه به خاطر این که کشورهای عربی و آمریکا اساسا تمایل ندارند به این نوع ترتیبات امنیتی تن دهند.
وی با تاکید بر اینکه عموما پیشنهادهای ایران به دنبال مشارکت دادن تمام کشورهای خلیج فارس در تامین امنیت منطقه است، گفت: پیشنهادی که قرار است رئیس جمهور درباره آن صحبت کند مبتنی بر خوداتکایی منطقهای برای تامین امنیت بدون قدرتهای بزرگ ولو هر قدرتی اعم از آمریکا است، در حالی که طرحها و پیشنهادهایی که آمریکا مطرح میکند مبتنی بر کنار گذاشتن ایران از این نوع ترتیبات منطقهای و علیه یکی از کشورهای ساحلی خلیج فارس است.
http://tabasomemehr.ir/fa/News/70203/دیاکو-حسینی-ایران-در-پی-ایجاد-بی-ثباتی-در-هیچ-کشوری-نیست